Fight Club Heroes
15 september '06
Plats: Tanto, Ringvägen 24
T-bana: Zinkensdamm
Insläpp: Kl 19:30
Entré: 60 kr
Bilder 20:00 Nicky the Greeks – Vi låter som småbarnsföräldrar på väg in i medelklassen, säger sångaren och gitarristen Niklas i Nicky the Greeks.
En stor nyhet sedan sist vi hörde rockbandet är att en del av låttexterna har översatts från engelska till svenska. Niklas tror att det på detta sätt blir lättare att göra sig hörd.
– Dessutom är det en större utmaning. Men lite läskigt också.
Bandets Hemsida 20:30 Ulf Ljusberg
Ulf Ljusberg – gitarrist sedan tio år tillbaka – spelar akustisk harmonisk musik. Tillsammans med sin kompbasist och trummis lovar han att bjuda på såväl stämningsfulla melodier som svängigare tongångar på Heroes. Även texterna kan vara värda att lyssna in, då vissa av låtarna beskrivs som långa dikter.
– Jag gillar poesi dold i rökridåer, säger Ulf. Tolkningen av texten får ligga i betraktarens öga.
Bandets Hemsida 21:00 Dangerbirds – Från och med nästa tisdag är alla i bandet över trettio så då är det väl gubbrock som gäller, säger trummisen i Dangerbirds.
Sanningen är dock att bandet spelar en sorts countryrock som det senaste året har blivit allt mer svängig. Inför fredagen utlovar de överraskningar och ger samtidigt publiken ett tips:
– Man bör ha skor som man kan dansa i.
Bandets Hemsida 21:30 Magnus Weideskog Magnus Weideskog, som på fredag uppträder med fullt band i ryggen, har just fått skivkontrakt. EP:n släpps i oktober och första skivan väntas komma efter nyår. Inspirationen till låtskrivandet hämtar han från ”gammal pop” – så som Beatles och Simon & Garfunkel. Även om allt material skrivs av Magnus har kompbandet också ett finger med i spelet.
– Det är ju kul när alla kan bidra med nåt, säger han.
Bandets Hemsida 22:00 Serendipity Serendipity har lirat funkig och soulig musik sedan drygt ett år tillbaka, men konstellationen vi ser på fredag är bara ett halvår gammal. Sedan vi såg dem på Fight Club i juni har de både hunnit med att skriva nya låtar och uppträtt på Bergshamrafestivalen. Materialet skrivs av gitarristen Jacob och sångerskan Lisa.
– För oss är själva melodierna och gunget det viktigaste, berättar de.
Bandets Hemsida 22:30 Miss 45 För två veckor sedan släppte killarna i Miss 45 sin EP. Resultatet är de väldigt nöjda med, men hur ska musiken egentligen beskrivas?
– Det är som när den amerikanska stuntmannen Evel Knievel hoppar över brinnande olja, säger de.
Inför spelningen på Heroes utlovas en fantastisk show. Överhuvudtaget satsar man mycket på det scensiska, även om showen förstås måste byggas upp av bra musik.
Bandets Hemsida

23:00 Eba Såväl glad som melankolisk electropop – så beskriver killarna i Eba sin musik. I bandet har medlemmarna inte fasta plaster utan beroende på låt byter man instrument sinsemellan. Spelningen på Tantogården blir Ebas tredje i raden och publiken kan se fram emot mycket sväng från scenen.
– Vi siktar på det dansanta, säger de.
Bandets Hemsida